Bo LKV kontoret i Kronohagen

Kruununhaka 1
Kruununhaka 7

Bredvid de historiskt värdefulla byggnaderna i Kronohagen finns även en sockelvåning som länge fungerade som restaurang. Bo LKV:s nya kontor finns nu i den sanerade våningen och är en lockande elegant ram för dessa fastighetsmäklare och deras kunder.

Kruununhaka 2

Bostadshuset i neorenässansstil byggdes i slutet av 1800-talet och fick redan i början av 1900-talet en fasad i senjugendstil. På hösten 2021 blev en unik affärslokal ledig i hörnet och på Bo blev man förtjusta i lokalen redan under första besöket. Lokalens attraktionskraft minskade inte ens av utmaningarna med att ändra restauranglokalen för kontorsbruk.

”Det var uppenbart från första början att jag ville få med områdets värdighet och de läckra färgerna i arkitekturen även i inredningen”, säger inredningsarkitekten Jenni Leikas som ansvarade för helhetsplaneringen av kontoret.

Kruununhaka 9
Kruununhaka 14

Möblerna och materialen respekterar atmosfären i byggnaden

Den imponerande atmosfären på kontoret märks redan då man öppnar dörren. Blicken dras från den harmoniska fiskbensmönstrade parketten till Adeas formfulländade lounge-grupp och stannar vid de svartinramade glaselementen. ”Jag designade snurrdörrar mellan loungen och mötesrummet, de bidrar till anpassningsbarheten för rummen om det behövs”, preciserar Jenni.

Glaselementen och de vackra variabla färgerna på väggarna lockar till att gå från rum till rum. “Jag respekterade byggnadens atmosfär när jag valde möbler och material, med en tyngdpunkt på modern funktionalitet. För loungen valde jag Adeas Plateau-soffbord med marmorskivan White Carrara, samt soffgruppen Como med det eleganta klädseltyget Orsetto”, säger Jenni.