Karhu Baskets hemarena

6 G7 A1294 web
6 G7 A1325 web

När stadens stolthet, basketlaget Karhu Basket som vunnit mästerskapet under tre av de senaste fyra säsongerna, behövde en ny hemarena var det uppenbart redan från första början att det nya baskettemplet skulle utföras med stolthet över den österbottniska hembygden.

”Vi tyckte att det var fantastiskt att få vara med och stödja hjältarna från vår hembygd. Oftast hamnar ju möblerna från vår projektförsäljning utomlands,” säger försäljningschefen hos Adea, Mari Säntti.

6 G7 A1298 web

I fokus för inredningen i Arenans KB Lounge står Adeas Bonnet-grupp – med en klädsel i tyget Diamond som glöder i Karhu Baskets färger. Den exklusiva lokalen har egen bar och eget matutrymme och är till för både dem som kommer till matcherna och andra som kommer på konsert. Man har inte prutat på atmosfären.

Förutom loungen har arenan även ett mindre, intimt kabinett för 40 personer. KB Kabinetti har fått sitt eget fokus med Adeas Bonnet -soffgrupp i Karhu Baskets färger.

”I inredningen utgår man ofta från en bärande idé för rummet, eller till exempel från en idé om en soffgrupp. Nu hade vi ändå en helt annan utgångspunkt – Karhus starka färger. Vi byggde upp helheten kring dem,” säger Mari.