Setälä Jukka

Utgångspunkterna för min design kan ligga i ett problem i vardagen, kundens briefing eller enskilda visuella eller funktionella idéer. Allt är kopplat till strävan efter hållbar design för miljöns, kundens och designerns bästa. Föremål med lång livstid innehåller alltid något som man kanske inte ens ser vid första anblicken.
Uppfattningen om estetik är beroende av situation, föremål och känslor och det är en upplevelse som ska vara balanserad med användningsbarhet. Vi talar ofta om identifierbart formspråk men intresset för att göra något bevarar man bara genom att utmana sina tankar och uppfattningar. Det är alltid en lärdom när jag inte längre känner mig bekväm.
Föremål eller produkter designas alltid tillsammans med kunden. Resultatet behöver motsvara kundens förväntningar och passa in i deras kollektion, både logiskt och ur verksamhetssynpunkt. En designer producerar nya, oväntade resultat och bättre lösningar för kundens behov.
Samarbetet med Adea har varit fantastiskt. Vi har alltid satt ribban högt och det har aldrig varit tal om att underskrida den. Vi hade en alldeles särskilt bra resa med fåtöljen Tao. På Adea trodde de verkligen på fåtöljen, även om ingen säkert kunde ana hur Tao slutligen tog form. Utan det skickliga prototypteamet hade det säkert inte blivit något av det hela. Det är svårt att rita hur man sitter på ett moln.