Ala-Mononen Elina

Gemensam musik. Det är det vi hör tillsammans med Adea, när vi letar efter nya former. Jag får mycket inspiration av både forna tider och nya vindar. Jag ser allt ur den synvinkeln – även det ovidkommande och underliga.
Jag samlar på mig tusen bilder och pinar folket hos Adea med dem. Ibland får jag en snilleblixt på det sättet, men ofta behövs det lite kraftigare tag för att få till den slutliga skissen. Min roll som designer är att ge möbeln en still och ett utseende – att de den liv och karaktär.

På Adea sållar de aggressivt och de är mycket yrkeskunniga, men samtidigt är de även öppna och kreativa. Vi har alltid ett gemensamt mål. Att designa en utmärkt möbel som förtjänar att tillverkas Det känns fantastiskt att designa även svåra, tredimensionella former, när man vet att inget är omöjligt på en kunnig fabrik.
Det mest glädjande stunderna är när jag ser prototypen på golvet för första gången. Jag föreställer mig att den som köper soffan känner samma sak när han eller hon öppnar paketet hemma hos sig. Det är ju något nytt och speciellt som kommer fram då också. Den tanken är värmande och kärnan i hela verksamheten.