Helenius Elina

Elina Helenius (s.1963) on Taideteollisesta korkeakoulusta (nykyinen AALTO Yliopisto) Taiteen maisteriksi valmistunut tekstiili-, pinta- ja värisuunnittelija. Hän työskentelee aktiivisesti muotoilun ja taiteen rajapinnassa suunnitellen käyttötekstiilejä, designtuotteita ja uniikkeja teoksia.
Tunnusomaista Heleniuksen töille ovat yksinkertainen koristeellisuus ja aistikkaat väriyhdistelmät. Helenius kertoo pyrkivänsä ilmaisemaan töillään kauneutta ja tasapainoa. Asioita, joita suunnittelijan mukaan ei maailmassa ole liikaa.
Elina Helenius on palkittu viidesti kotimaisissa suunnittelukilpailuissa ja hänen töitään on mm. Helsingin Designmuseon, Japanilaisen Kioton tekstiilitutkimuskeskuksen museon ja Ruotsin Röhsska museetin kokoelmissa. Teollisuustaiteenliitto Ornamo nimitti hänet Vuoden 2012 Tekstiilitaiteilijaksi. Vuonna 2013 hän sai Aller median myöntämän Muoto 2013 palkinnon.
Vuodesta 1987 lähtien Elina Helenius on osallistunut töillään vuosittain muotoilu- ja tekstiilinäyttelyihin Suomessa ja ulkomailla. Hänen töitään on ollut esillä Helsingin Designmuseon lisäksi S.Bensimonin Galleriassa Pariisissa, Lausannen designmuseossa, Sveitsissä, Budapestin Taideteollisuusmuseossa Unkarissa, ja Louvren Taideteollisuusmuseossa Pariisissa.
Elina Helenius asuu ja työskentelee Helsingissä.