Adean tuotteet Naantalin Asuntomessuilla 2022

Adean tuotteet ovat esillä eri kohteissa 15.7.-14.8.2022 Naantalissassa järjestettävillä Asuntomessuilla. Tässä yhteenveto tuotteista ja kohteista: Kohde 7: Hirsi Kastelli Domino-sohva, N175+G113, Velvety 05 -kangasBand-sohva, C215, Orsetto 11 -kangasThe Botanic ShelfPlateau-sohvapöydätMood… Lue lisää »

Adea Smartwork

Adea Smartwork on Adean uusi liiketoimintayksikkö, jonka tavoitteena on parantaa ihmisten arkea kaluste kerrallaan. Adea Smartworkin tavoitteena on parantaa ihmisten arkea kaluste kerrallaan. Adea Smartwork keskittyy nimensä mukaisesti työympäristön parantamiseen… Lue lisää »

Valikko

Adean uutuudet Tukholman huonekalumessuilla 2019

collage-840pxTänä vuonna Adea yhdistää modernia ja menneisyyttä. Verhoilukankaat Strawberry Thief ja Marigold on valittu William Morrisin ikonisesta tekstiilikokoelmasta. Näitä oli käytetty mm. Alexander Lervikin uudessa Harper-sohvassa. Bonnet-sarjaan tuli uusi isompi sohva Bonnet Grand sekä pyörivä pikkutuoli Bonita. Elina Heleniuksen suunnittelemat uudet värikkäät matot ovat kuin nykytaide-esineitä.

William Morrisin tekstiilikokoelma

Strawberry Thief  eli Mansikkavaras on yksi William Morrisin ikonisimmista kuoseista. Morris sai inspiraation rastaista, jotka varastivat mansikoita hänen maaseudun kodin keittiön puutarhasta Oxfordshiressä. Morrisin 1875 suunnittelema Marigold on yksi harvoista malleista, joita Morris on tuottanut sekä tapetille että kankaalle.

Harper Sofa, Design Alexander Lervik

”Tein sohvan ensimmäiset suunnitelmat jo vuonna 2008. Olen jo kauan halunnut käyttää sohvassa nahkapunoksia kuten 1940-1950 -lukujen tanskalaiset suunnittelijat tekivät. Adean kunnianhimoisella osaamisella olemme pystyneet tekemään tuotteen, jossa yhdistyy muotoilu, laatu ja istuinmukavuus”, muotoilija Alexander Lervik kertoo.

Tutustu Harper-sohvaan.

Napoleon, Design Anki Gneib

Monipuolisen Napoleon-tuoteperheen inspiraationa on toiminut kaksikolkkahattu, jonka tunnetuin kantaja oli Napoleon Bonaparte. Sarja on suunniteltu aulatiloja varten, mutta monipuolisuutensa ja kompaktin kokonsa vuoksi se soveltuu kaikkiin kohteisiin, myös koteihin. ”Suunnitteluni lähtökohtana oli luoda ajaton huonekalusarja. Pyöreät muodot saivat inspiraationsa matemaattisesta kaavasta, joka tunnetaan myös kaksikolkkakäyränä”, Anki Gneib kertoo. Pyöreillä muodoilla ja terävillä silueteilla leikkivät tuolit ovat ystävällisen ja vastaanottavaisen oloisia. Kokovaihtoehtoja ei ole pelkästään leveys ja syvyyssuunnassa, vaan niiden lisäksi myös korkeus vaihtelee eri tuotteissa.

Tutustu Napoleon sohva– ja tuolivalikoimaan.

Bonnet Grand, Design Mats Broberg and Johan Ridderstråle

Bonnet Grand mallissa on sohva ja nojatuoli, jossa on matalampi istumakorkeus, suurempi syvyys ja epämuodollista mukavuutta. Rungon pyöristetty, mutta tukeva muoto tekee istumisesta kuin istuisi pehmustetussa ja tyynyillä täytetyssä säiliössä. Selkätyynyt on suunniteltu huolellisesti, jotta niitä voisi siirtää joustavasti paikasta toiseen. Bonnet Grandista on saatavissa sohva ja nojatuoli.

Tutustu Bonnet Grand sohvaan ja tuoliin.

Bonita, Design Mats Broberg and Johan Ridderstråle

Bonita syntyi pyynnöstä laittaa Bonnet Dining tuoli kääntyvälle alustalle. Bonitalla on selkänoja ja käsinoja, jotka ulottuvat istuimen alapuolelle, kuten viitta tai puolet tynnyristä. Selkä yltää melkein jalkaan asti, tämä selkä antaa Bonitalle erilaisen ja mielenkiintoisen ilmeen. Se on avoin ja kutsuva edessä ja suljettu ja veistoksellinen takaa. Muodon korostamiseksi kankaan keskellä on vaakasuora. Tämä jako tekee mahdolliseksi yhdistää ja kokeilla eri värejä ja kankaita, jolloin Bonita-tuoli on entistä monipuolisempi.

Tutustu Bonita tuoliin

Seasons matto,  Design Elina Helenius

Voimakkaat värit ja harmoninen moderni koostumus Season-maton kokoelmassa antavat matoille myös toisen roolin tilassa. Ne ovat kuin taideteoksia. Voimakkaat väriyhdistelmät ja erityiset muodot, joissa on leikattuja kulmia. Valikoimassa on  kolme mattoa, kevät, kesä ja talvi, jotka tuovat huoneelle uutta dynamiikkaa. Inspiraatio perustuu pohjoismaiseen luontoon, valoon ja vuodenaikojen eroon. Matot ovat käsintuftattuja.

Tutustu Seasons-mattoon.