Adean tuotteet Naantalin Asuntomessuilla 2022

Adean tuotteet ovat esillä eri kohteissa 15.7.-14.8.2022 Naantalissassa järjestettävillä Asuntomessuilla. Tässä yhteenveto tuotteista ja kohteista: Kohde 7: Hirsi Kastelli Domino-sohva, N175+G113, Velvety 05 -kangasBand-sohva, C215, Orsetto 11 -kangasThe Botanic ShelfPlateau-sohvapöydätMood… Lue lisää »

Adea Smartwork

Adea Smartwork on Adean uusi liiketoimintayksikkö, jonka tavoitteena on parantaa ihmisten arkea kaluste kerrallaan. Adea Smartworkin tavoitteena on parantaa ihmisten arkea kaluste kerrallaan. Adea Smartwork keskittyy nimensä mukaisesti työympäristön parantamiseen… Lue lisää »

Valikko

Jukka Setälä

”Pitkän elinkaaren elävät esineet pitävät aina sisällään jotain, mikä ei välttämättä ensisilmäyksellä näy.”

Muotoilun lähtökohdat saattavat lähteä arkisesta ongelmasta, asiakkaan briiffistä tai yksittäisestä visuaalisesta tai toiminnallisesta ideasta. Kaikkeen liittyy tavoite kestävästä muotoilusta ympäristön, asiakkaan ja muotoilijan hyväksi. Pitkän elinkaaren elävät esineet pitävät aina sisällään jotain, mikä ei välttämättä ensisilmäyksellä näy.
Käsitys estetiikasta on tilanne-, esine- ja tunneriippuvainen kokemus, jonka tulee olla tasapainossa käytettävyyden kanssa. Usein puhutaan tunnistettavasta muotokielestä, mutta mielenkiinto tekemiseen säilyy vain haastamalla ajatuksiaan ja käsityksiään. Siirtyminen pois omalta mukavuusalueeltaan opettaa aina.
Esineet tai tuotteet suunnitellaan aina yhteistyössä asiakkaan kanssa. Lopputuloksen tulee vastata asiakkaan odotuksia ja sopia mallistoon niin loogisesti kuin liiketoiminnallisesti. Muotoilija tuottaa uusia, odottamattomia lopputuloksia ja parempia ratkaisuja asiakkaiden tarpeisiin.
Yhteistyö Adean kanssa on ollut mahtavaa. Kaikki mahdolliset rimat on asetettu korkealle, eikä alitse ole menemistä. Erityisen hieno matka tuli kuljettua Tao-nojatuolin kanssa. Adealaisilla oli luja usko asiaan, vaikka kukaan ei varmaankaan osannut aavistaa millaiseksi Tao lopulta muodostui. Ilman taitavaa prototiimiä hommasta ei olisi tullut mitään. Pilvellä istumista on hankala piirtää.