Adean tuotteet Naantalin Asuntomessuilla 2022

Adean tuotteet ovat esillä eri kohteissa 15.7.-14.8.2022 Naantalissassa järjestettävillä Asuntomessuilla. Tässä yhteenveto tuotteista ja kohteista: Kohde 7: Hirsi Kastelli Domino-sohva, N175+G113, Velvety 05 -kangasBand-sohva, C215, Orsetto 11 -kangasThe Botanic ShelfPlateau-sohvapöydätMood… Lue lisää »

Adea Smartwork

Adea Smartwork on Adean uusi liiketoimintayksikkö, jonka tavoitteena on parantaa ihmisten arkea kaluste kerrallaan. Adea Smartworkin tavoitteena on parantaa ihmisten arkea kaluste kerrallaan. Adea Smartwork keskittyy nimensä mukaisesti työympäristön parantamiseen… Lue lisää »

Valikko

Elina Ala-Mononen

”Suunnittelijan rooli on luoda kalusteelle tyyli ja ilme – puhaltaa siihen henki ja luonne.”

Yhteinen sävel. Se meillä on Adean kanssa, kun etsimme uusia muotoja. Saan paljon vaikutteita niin vanhoista ajoista kuin uusimmista tuulista. Katson sillä silmällä kaikkea – epäoleellista ja outoakin.
Kerään tuhat kuvaa inspiraatioksi ja piinaan niillä adealaisia. Joskus saan niiden kautta kaivattuja älynväläyksiä, mutta usein täytyy hieman punnertaa, jotta lopullinen luonnos syntyy. Suunnittelijana roolini on luoda kalusteelle tyyli ja ilme – puhaltaa siihen henki ja luonne.
Adealaisilla on tiukka seula ja vankka ammattitaito, mutta myös avara ja luova sydän. Päämäärämme on aina yhteinen: suunnitella erinomainen huonekalu, joka ansaitsee tulla tehdyksi. On mahtavaa suunnitella vaikeitakin kolmiulotteisia muotoja, kun tietää, että osaavalle tehtaalle mikään ei ole mahdotonta.
Riemukkaimpia hetkiä on nähdä prototyyppi lattialla ensimmäistä kertaa. Mielessäni kuvittelen, että sohvan ostaja kokee saman tunteen avatessaan paketin kotona. Sieltä kuoriutuu jotain uutta, erityistä ja mieltä kohottavaa. Se ajatus lämmittää ja on koko homman ydin.