Mattias Stenberg c/o Stockholms Auktionsverk

Ruotsalainen arkkitehti ja suunnittelija Mattias Stenberg lähestyy muotoilua kokonaisvaltaisesta näkökulmasta, jossa esine on aina sijoitettu suhteessa katsojaan ja sen ympäristöön. Olipa kyse huonekaluista tai esineistä, hänellä on kyky saada massatuotetut… Lue lisää »

Alexander Lervik Imaginations x12

Suunnittelija Alexander Lervik tutkii taiteen ja suunnittelun välistä suhdetta Imaginations x12, joka on esillä Sven-Harryn taidemuseossa 24.1-9.2. Näyttely, joka koostuu kahdestatoista eri teoksesta, on yritys paitsi vangita nykypäivän ajanhenki, myös… Lue lisää »

Valikko

Damian Williamson

Damian Williamson on vieraileva teollisuussuunnittelun opettaja Lundin teknillisessä  yliopistossa, joka on tehnyt yhteistyötä nimekkäiden yritysten kuten Artemiden, DePadovan ja Zanottan kanssa. Adealla on nyt ilo esitellä kaksi Williamsonin suunnittelemaa sohvaa: Domino ja Origami.”Tutkimukset mielletystä käyttömukavuudesta ennen varsinaista käyttökokemusta herättivät mielenkiintoni erästä tiettyä, meille kaikille tuttua elementtiä kohtaan: tuo pehmustettu suorakulmio eli vaatimaton tyyny. Dominosohvan dynaamisesta, eri kokoisten ja paksuisten suorakulmaisten tyynyjen muodostelmasta syntyi kuin elävä kollaasi. Jokainen tyyny on sijoiteltu tarkasti, jotta sohva sekä henkii mukavuutta että synnyttää sitä”, kuvailee Damian Williamson.