Adean tuotteet Naantalin Asuntomessuilla 2022

Adean tuotteet ovat esillä eri kohteissa 15.7.-14.8.2022 Naantalissassa järjestettävillä Asuntomessuilla. Tässä yhteenveto tuotteista ja kohteista: Kohde 7: Hirsi Kastelli Domino-sohva, N175+G113, Velvety 05 -kangasBand-sohva, C215, Orsetto 11 -kangasThe Botanic ShelfPlateau-sohvapöydätMood… Lue lisää »

Adea Smartwork

Adea Smartwork on Adean uusi liiketoimintayksikkö, jonka tavoitteena on parantaa ihmisten arkea kaluste kerrallaan. Adea Smartworkin tavoitteena on parantaa ihmisten arkea kaluste kerrallaan. Adea Smartwork keskittyy nimensä mukaisesti työympäristön parantamiseen… Lue lisää »

Valikko

Adea mukana Tukholman huonekalumessuilla 2018

Uutuudet esillä osastolla B09:15. Tervetuloa tutustumaan!

Adea-invitation-Stockholm-2018-WEB
Harper sohva Design Alexander Lervik
”Tein sohvan ensimmäiset suunnitelmat jo vuonna 2008. Olen jo kauan halunnut käyttää sohvassa nahkapunoksia kuten 1940-1950 -lukujen tanskalaiset suunnittelijat tekivät. Adean kunnianhimoisella osaamisella olemme pystyneet tekemään tuotteen, jossa yhdistyy muotoilu, laatu ja istuinmukavuus”, muotoilija Alexander Lervik kertoo. Luonnonmateriaaleja, puuta ja nahkaa yhdistävää Harperin kauniin ulkomuodon lisäksi sen istuinmukavuuteen on kiinnitetty erityistä huomiota. Jämäkän näköiset tyynyt ovat kuitenkin pehmeät ja muotoutuvat istujan ympärille ottaen hänet hellään syleilyyn.

Harper sohvapöytä Design Alexander Lervik
Pyöreässä saarnipöydässä on yksinkertaiset ja puhtaat muodot, jotka antavat tilaa yksityiskohdille.

Fay nojatuoli Design Mia Cullin
Sirossa ja elegantissa Fay-nojatuolissa yhdistyy koristeelliset yksityiskohdat ja pelkistetty muotoilu. Nahan luonnolliset ominaisuudet kestävänä ja joustavana materiaalina pääsevät esiin tuolin rakenteesa. Käsinojat ovat viimeistellyt ja niistä huokuu puun luonnollinen lämpö. Tuolin inspiraationa on toimineet 1970-luvun käsilaukut ja vyöt. Tuolissa punotusta nahasta tehty istuin on yhdistetty kevyeen puurunkoon.

Napoleon Design Anki Gneib
Monijäsenisen Napoleon-tuoteperheen inspiraationa on toiminut kaksikolkkahattu, jonka tunnetuin kantaja oli Napoleon Bonaparte. Sarja on suunniteltu ravintola- ja aulatiloja varten, mutta monipuolisuutensa ja kompaktin kokonsa vuoksi se soveltuu kaikkiin kohteisiin, myös koteihin. ”Suunnitteluni lähtökohtana oli luoda ajaton huonekalusarja. Pyöreät muodot saivat inspiraationsa matemaattisesta kaavasta y2(a2 – x2) = (x2 + 2ay – a2)2, joka tunnetaan myös kaksikolkkakäyränä”, Anki Gneib kertoo. Pyöreillä muodoilla ja terävillä silueteilla leikkivät tuolit ovat ystävällisen ja vastaanottavaisen oloisia. Kokovaihtoehtoja ei ole pelkästään leveys ja syvyyssuunnassa, vaan niiden lisäksi myös korkeus vaihtelee eri tuotteissa. Versioita on koko joukko. Verhoilu on kokonaan irrotettava.

Bonnet Dining Chair ja Bonnet Bar Chair Design Mats Broberg ja Johan Ridderstråle
Menestyksekäs Bonnet-tuoliperhe laajenee pöydän ääreen sopivalla, verhoiluilla pikkutuoleilla ja parilla eri korkuisella baarituolilla. Aiemman klubituolin tapaan sen sirommat versiot ovat viimeisteltyjä ja mukavia käyttää, tuolien istuinmukavuus on omaa luokkaansa. Kalusteiden mittasuhteet on sovitettu ja viimeistelty käyttötarkoituksen mukaan. Käsinojan pyöristetty etureuna tekee siitä kätevän pöydän viereen sijoitettavan istuimen, samalla kaareva linja toimii visuaalisena kevennyksenä. Sama muotokieli, pyöreys sekä siron ja raskaan kohtaaminen yhdistävät kaikkia sarjan yksilöitä, samoin niiden viimeistelty, kokonaan irrotettava verhoilu.

Pyöreät Plateau-pikkupöydät Design Mats Broberg ja Johan Ridderstråle
Suunnittelijakaksikko Mats Broberg ja Johan Ridderstrålen suunnittelema Plateau-sohvapöytä on ollut Adean valikoimassa jo vuodesta 2015. Tämä selkälinjainen marmoripöytä on ihastuttanut monia, ei vähiten yksilöllisen luonnonmateriaalin elävän pinnan vuoksi. Nyt Plateaumallisto täydentyy ovaalilla pöydällä sekä useilla pienemmillä, pyöreillä pöydillä. Yksi on selkeä yksitasoinen pikkupöytä, toisissa kokonaisuutta täydentää alaosan irrotettava puutarjotin.

O-valaisin Design Anni Pitkäjärvi
O-riippuvalaisin on saanut ideansa suomalaisesta järvisimpukasta. Simpukka on hyvin ohut ja hauras kuten O. Valaisimen kuori on tehty ensiluokkaisesta ohutviiluvanerista ja sydämessä on helmen tapaan kookas, valkoinen polttimo.