Adean tuotteet Naantalin Asuntomessuilla 2022

Adean tuotteet ovat esillä eri kohteissa 15.7.-14.8.2022 Naantalissassa järjestettävillä Asuntomessuilla. Tässä yhteenveto tuotteista ja kohteista: Kohde 7: Hirsi Kastelli Domino-sohva, N175+G113, Velvety 05 -kangasBand-sohva, C215, Orsetto 11 -kangasThe Botanic ShelfPlateau-sohvapöydätMood… Lue lisää »

Adea Smartwork

Adea Smartwork on Adean uusi liiketoimintayksikkö, jonka tavoitteena on parantaa ihmisten arkea kaluste kerrallaan. Adea Smartworkin tavoitteena on parantaa ihmisten arkea kaluste kerrallaan. Adea Smartwork keskittyy nimensä mukaisesti työympäristön parantamiseen… Lue lisää »

Valikko

Adea – 25 vuotta sinulle sopivia huonekaluja

ADEA tarjoilee herkkuja skandinaavisen muotoilun ystäville – onnistuneen huonekalun tunnistaa tyylikkäästi aikaa kestävästä designista, ehdottomasta helppohoitoisuudesta sekä tinkimättömästä käyttömukavuudesta. Tällä hetkellä jo 26 henkilöä työllistävä yhtiö uskoo, että tuloksia saavutetaan fokusoitumalla – ja tietysti lujalla työnteolla.

”Keskittymällä designkalusteisiin, panostamalla työntekijöihin ja tuotesuunnitteluun Adeaa on rakennettu alusta saakka, niin myös tulevaisuudessa. Huonekaluja viedään tällä hetkellä yli kymmenen Euroopan maan lisäksi Kiinaan ja Etelä-Koreaan. Vahvistimme hiljattain kotimaista tarjontaamme entisestään ostamalla Shapes-tuotteiden liiketoiminnan. Nyt on kuitenkin juhlan aika, neljännesvuosisata mittarissa ei vielä paina askelta!” kertoo tyytyväinen toimitusjohtaja Esa Mäkitalo.

Adea on suomalainen laatumerkki, jonka sohvat ja nojatuolit ovat yhtä aikaa funktionaalisia ja kiehtovan kauniita kokonaisuuksia – niissä on kaikki kohdallaan. Täydellisen kauniit sekä käytössä toimivat, mukavat kalusteet soveltuvat niin koteihin kuin julkisiin tiloihin. Habitaren juhlahumussa pääset tutustumaan 25-vuotiaan huonekaluvalmistajan nykymallistoon ja Suomessa ensi kertaa esillä oleviin uutuuksiin!

Bonnet Grand -mallisto koostuu sohvasta ja nojatuolista, joissa on epäformaalia mukavuutta: matalampi istumakorkeus sekä suurempi syvyys. Rungon pyöristetty, mutta tukeva muoto tekee istumisesta huoletonta – olo on kuin tyynyillä täytetyssä säiliössä.

Luonnonläheisen Harper-sohvan kauniin ulkomuodon lisäksi istuinmukavuuteen on kiinnitetty erityistä huomiota. Jämäkän näköiset, mutta pehmeät tyynyt muotoutuvat istujan ympärille helläksi syleilyksi. ”Olen jo kauan halunnut käyttää sohvassa nahkapunoksia, kuten 1940–50-lukujen tanskalaiset suunnittelijat tekivät. Adean kunnianhimoisella osaamisella tämä viimein toteutui”, muotoilija Alexander Lervik kertoo.

Seasons-kokoelman Elina Heleniuksen suunnittelemat käsintuftatut matot ovat kuin nykytaide-esineitä! Voimakkaat väriyhdistelmät ja erityiset muodot, joissa on leikattuja kulmia, tuovat tilaan sähäkkää dynamiikkaa. Valikoiman kolmen maton – kevät, kesä ja talvi – inspiraatio perustuu pohjoismaiseen luontoon ja valoon.

Ajattoman raikkaista kalusteistaan tunnettu Adea aloitti huonekalujen valmistuksen vuonna 1994, 25 vuotta sitten. Yrityksen historia ulottuu kuitenkin jo kuuden vuosikymmenen taakse: vuonna 1959 Seppo Mäkitalo alkoi valmistaa nahkaisia naisten käsilaukkuja. Matka laukuista huonekaluihin on ollut moninainen, mutta kaikkia tuotteita yhdistää ompelukoneet. Aina on ommeltu!

Juuriltaan eteläpohjalaisen yrityksen sydämenä on vahva panostus korkealaatuisiin designhuonekaluihin, joiden suunnittelijoina toimivat maailmallakin tunnetut huipputekijät. Oma tyyli, pitkäaikainen kehitystyö ja ammatilliset osaajat ovat johdattaneet Adean kotimaisesta pienyhtiöstä kansainväliseksi vientibrändiksi.

Adea Habitaressa, osastolla 6 D 1